Raportul a fost realizat împreună cu Cyene, o societate de analiză a riscurilor.

Asigurătorii au probleme în a estima expunerea lor în privința pierderilor legate de atacuri deoarece nu au date istorice cu privire la aceste riscuri.

Costurile economice sunt de aproape șapte ori peste cele de 8 miliarde de dolari, cât ar fi fost efectele atacului ”WannaCry”, derulat în luna mai, și care bloca calculatoarele cu sisteme de operare vechi pentru a cere răscumpărări în Bitcoin.

Atacul WannaCry a afectat 100 de țări, iar în România a fost oprită temporar activitatea pe platforma Dacia de la Mioveni din cauza acestuia.

Costurile economice calculate include întreruperile în activitatea companiilor și reparațiile derulate asupra calculatoarelor.

Recent, guvernul SUA avertiza că se află în derulare un atac asupra sectoarelor industrial, petrolier și nuclear de peste Ocean.


REPORTAJ/ Comuna care s-a vândut aproape în întregime străinilor. Şomajul e la el acasă, iar oamenii trăiesc mai mult din pensii


În luna iunie, un atac cibernetic puternic s-a răspândit din Ucraina în întreaga lume, făcând inoperabile porturi, uzine și firme de avocatură. Acesta ar fi cauzat pierderi economice în valoare de 850 de milioane de dolari, potrivit Cyence.

Raportul conceput de Lloyds și Cyence presupune un atac informatic ipotetic asupra unui furnizor de cloud computing, adică de servere și sisteme online. Cercetătorii au presupus că, ulterior, hackerii, vor infecta calculatoarele utilizatorilor obișnuiți care folosesc sistemele cloud respective. Cu ajutorul acestor progrămele, ar putea face ca, mai departe, calculatoarele utilizatorilor să devină nefuncționale chiar și la un an distanță.

Până atunci, însă, malware-ul s-ar putea extinde între clienții furnizorului de servicii cloud, de la companii financiare până la hoteluri, provocându-le atât scăderi de venituri, cât și pierderi reale.

În medie, pierderile cauzate de o astfel de întrerupere pot varia între 4,6 miliarde de dolari și 53 de de miliarde în cazul unor evenimente extreme. Dar pierderile actuale ar putea ajunge chiar și la 121 de miliarde de dolari, potrivit raportului.

Iar o sumă de până la 45 de miliarde de dolari nu ar putea fi recuperată niciodată, deoarece companiile nu își fac asigurări împotriva atacurilor informatice.

În acest moment, piața totală a asigurărilor cibernetice este la început, având o valoare anuală de 2,5 miliarde de dolari la nivel global, din care Lloyds ar avea o cotă de 20-25%.


EXCLUSIV/ 10.000 de euro ca să ucizi un singur exemplar. România este un paradis al acestui tip de vânătoare


 
 

Urmărește-ne pe Google News