Muzicianul spera să poată aștepta procesul în conacul său de lux de 40 de milioane de dolari din Miami, însă trebuie să rămână în MDC.

Avocatul lui Diddy, Marc Agnifilo, a precizat, în cererea de eliberare pe cauțiune, că este foarte îngrijorat de „condițiile groaznice” din centrul de detenție. Închisoarea „nu este potrivită înainte de proces”.

Din cauza riscurilor de securitate, rapperul se află într-o celulă izolată. Are voie să iasă în curtea penitenciarului doar o oră pe zi și să facă duș de trei ori pe săptămână.

Cameron Lindsay, fostul șef al MDC Brooklyn, a declarat că Diddy este „în pericol real”, iar izolarea îl protejează. El susține că unii deținuți consideră uciderea lui Diddy o „onoare” care îi poate urca în scara ierarhică a deținuților.

În prezent, în MDC, deschisă în 1990, sunt închiși în jur de 1.500 de bărbați și femei. Închisoarea a apărut în mod repetat pe titluri din cauza violenței excesive.

Metropolitan Detention Center din Brooklyn, New York. Foto: Hepta

În iunie, Uriel Whyte, 37 de ani, a fost înjunghiat până la moarte. O lună mai târziu, Edwin Cordero, 36 de ani, a murit după ce a fost rănit într-o bătaie între deținuți.

Cel puțin 4 deținuți s-au sinucis în ultimii trei ani. 6 gardieni au fost acuzați că au acceptat mită sau că au furnizat droguri și telefoane mobile.

„Această închisoare este iadul pe pământ. Celulele mici sunt în stare groaznică. În aer se simte un miros de putred. Sunt surprins că l-au dus acolo”, a spus un detectiv din New York.

Există, de asemenea, „o mare problemă cu șobolanii și paraziții”. Alimentele sunt „aproape necomestibile”, parțial contaminate cu agenți patogeni și mucegai.

Asistența medicală lipsește sau ajunge foarte târziu, de multe ori din cauza amenințărilor și violenței deținuților.

Diddy se alătură unei liste de celebrități care au ajuns la MDC Brooklyn, după ce alt centru federal de detenție al orașului, MCC New York, a fost închis tot din cauza condițiilor oribile.

Printre ei, cântăreții R. Kelly (57 de ani) și Ja Rule (48 de ani), fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen (58 de ani), sau criptomiliardarul Sam Bankman-Fried (32 de ani).

În ultimii ani, condițiile sale au fost atât de dure, încât unii judecători au refuzat să trimită oameni acolo. În ianuarie, un judecător de district i-a permis lui Gustavo Chavez, 70 de ani, să plătească o cauțiune după condamnarea sa pentru infracțiuni legate de droguri, în loc să-l închidă la Brooklyn pentru a aștepta sentința.

Urmărește-ne pe Google News