„Pe de o parte, sunt propuneri pe care le putem înţelege, de creşteri de pensii, alocaţii, de înfiinţări de ministere, sigur că noi nu am exclus niciodată şi nu am blocat creşterile de alocaţii, pensii, dar le facem în limita veniturilor bugetare existente şi prognozate. Nu putem să anunţăm acum, să fie un concurs de populism, cine cât la sută cresc pensiile şi salariile, şi alocaţiile pentru copii”, a declarat Rareș Bogdan.
„Astăzi nu există aceşti bani. În schimb, noi am anunţat o majorare la pensii de 7%, care era indexarea din ianuarie, şi putem, fără să dăm peste cap bugetul, să mergem spre 10 sau 11 la sută, dar nu ştiu dacă de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie”, a completat liberalul.
El a subliniat că negocierile dintre cele două formațiuni sunt dificile ca urmare a diferenţelor doctrinare şi ideologice dintre ele, precum şi a abordării chestiunilor economice şi sociale. O altă măsură criticată de liberal este suprataxarea marilor averi.
„Taxarea marilor averi în Franţa a scos din ţară 1.720 de averi atunci când preşedintele Hollande a făcut acest lucru, şi i-a dus spre Olanda şi Belgia”, a precizat Rareș Bogdan.
Joi, liberalii și social-democrații continuă negocierile privind formarea guvernului. Sunt programate discuții pe domeniile Muncă, Sănătate și Educație. Liderii formațiunilor au declarat că speră ca noul guvern să fie învestit pe 18 noiembrie.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!