„Veneam de la Bruxelles, erau în grevă avioanele și nu am putut zbura și m-am dus cu trenul la Paris, la Charles de Gaulle. Erau trei avioane spre România: Wizz, Air France și TAROM. Eu aveam la TAROM. Oricum, sunt supărat pe ei că au vândut ruta, slotul de Londra. Nu ştiu cine a făcut-o, un dobitoc”, a spus Rareș Bogdan la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv, difuzată sâmbătă, 12 octombrie.

El a amintit că TAROM a eliminat în ultimii ani mai multe destinații importante pentru români, precum Viena, Milano și Barcelona.

„Să vinzi unul dintre ultimele sloturi lungi, de calitate, trebuie să fii un manager complet lovit la cap. I-am întrebat: «Băi, sunteţi nebuni? Acum? E unul dintre ultimele sloturi pe care le aveţi. Aţi renunţat la Viena, ați renunțat la Roma, mai avem de trei ori pe săptămână. Aţi renunţat la Milano, ați renunțat la Barcelona. Ce urmează să faceţi? Acum renunțați la Londra?» Alţii se dezvoltă şi iau zboruri spre New York”, a adăugat europarlamentarul PNL.

TAROM are datorii de 22 milioane de euro

Compania TAROM va opri toate cursele către şi dinspre Londra din 27 octombrie, sloturile orare fiind vândute Qatar Airways. Ieşirea de pe Aeroportul Heathrow a fost una dintre măsurile pe care TAROM şi le-a asumat prin planul de restructurare, a susținut directorul general, Costin Iordache, la finalul lunii august. Măsura a fost anunțată în februarie 2024, dar TAROM a negat atunci.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii, fiind considerată o informaţie de natură comercială şi supusă secretului comercial.

Problemele financiare ale companiei aeriene de stat sunt tot mai grave, de la an la an, fiind aproape de faliment. Până în vara lui 2024, TAROM a acumulat datorii de 22 milioane de euro față de statul român. Ultima dată când TAROM a înregistrat profit a fost în 2007, .

Urmărește-ne pe Google News