„Admite, ca fondat, apelul declarat de apelantul – reclamant PARASCHIV CĂTĂLIN, împotriva sentinţei civile nr. 7035/23.07.2021 pronunţată de Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti în dosarul nr. 32286/299/2020, în contradictoriu cu intimatul – pârât IOAN – RAREŞ BOGDAN. Schimbă, în tot, sentinţa civilă apelată, în sensul că: Obligă pârâtul IOAN – RAREŞ BOGDAN la plata către reclamantul PARASCHIV CĂTĂLIN a sumei în cuantum de 1,00 leu reprezentând daunele morale acordate pentru atingerea adusă demnităţii, reputaţiei şi imaginii reclamantului” a hotărât Tribunalul București, marți, 21 noiembrie.

Rareș Bogdan a fost totodată obligat de instanță să plătească și pentru publicarea „prezentei decizii într-un ziar de largă circulaţie”, în maximum 10 zile, dar după ce decizia va rămâne definitivă.

Europarlamentarul PNL are drept de recurs în termen de 30 de zile.

Cătălin Paraschiv l-a reclamat pe Rareș Bogdan în instanță, după ce fostul realizator TV a afirmat în august 2020, la Realitatea Plus, că Paraschiv „a fost adus de acasă pentru a coordona opresiunea de acolo” și că „voi spune şi cine l-a scos din dosar, și cine îl protejează pe Cătălin Paraschiv”, potrivit paginademedia.ro.

Cătălin Paraschiv a fost comandant al Brigăzii Speciale de intervenție a Jandarmeriei și a devenit cunoscut după protestele organizate de diaspora în Piața Victoriei pe 10 august 2018, terminate după intervenția brutală a forțelor de ordine.

Cătălin Paraschiv a fost fotografiat pe 10 august 2018 în Piața Victoriei, îmbrăcat în alb. El a negat că jandarmii pe care îi coordona i-au bătut pe protestatari. Foto: Inquam Photos / Alberto Groșescu

„Fantoma Albă” s-a pensionat anul trecut

Cătălin Paraschiv s-a pensionat la 51 de ani, în februarie 2022, după mai bine de 30 de ani de activitate. El a cerut atunci trecerea în rezervă, susținând că „modul de conducere a Jandarmeriei Române este bazat pe cleptocrație, o cleptocrație avidă, grețoasă, născută din cel mai pur oportunism politic”.

În august 2023, după 5 ani în care „Dosarul 10 august” a fost plimbat între instanțe, 16 persoane au fost trimise în judecată, printre care fostul adjunct al directorului general al Jandarmeriei Capitalei, Laurenţiu Cazan, fostul inspector general al Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, și fostul prim-adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile.

Numele lui Cătălin Paraschiv nu a fost însă inclus pe lista celor trimiși în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmărește-ne pe Google News