Libertatea a relatat că mai multe hoteluri au fost alese direct de Primăria Capitalei, fără nici un fel de competiție, pentru a găzdui oamenii aflați în carantină. Printre ele, rețeaua Phoenicia, cu care Rareș Bogdan a avut contract de PR, cînd era principalul realizator la Realitatea TV.
Rareș Bogdan a reacționat.
„Hotelurile transformate în centre de carantină au fost alese de către Primării sau au fost recomandate de Primăarii”, a spus el. Apoi a detaliat.
”La granița de Vest și Sud, s-a urmărit din ce am înțeles, întrebând și eu, să fie cât mai aproape de frontieră, de porțile de intrare în țară. În București centrele de carantinare au fost recomandate/oferite de către Primăria Generala”, a zis liderul PNL.
M-am interesat strict pentru că mi-ați menționat numele în contextul unuia dintre centrele de carantină folosit pentru cei veniți prin poarta aeriană în România. Am înțeles că din lanțul Phoenicia a fost ales un hotel aflat pe centura capitalei, tocmai pentru că se află pe Centură și aproape de Aeroportul Otopeni.
Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL:
„Având în vedere că e un lanț cu peste 12.000 de camere, faptul că au oferit un hotel nu mi se pare ceva neclar”, a completat el.
„Mă îndoiesc sincer…”
„Am sunat și am întrebat la autoritățile din MAI. Mă îndoiesc sincer că la nivelul de 50 euro / zi vreun patron de hotel din Bucuresti, cu hoteluri de tipul Hilton, Marriot, Radisson, Phoenicia Grand, Lido, Intercontinental, CrownPlaza ar dori să le ofere ca centre de carantină, să fim serioși, mai bine le închid că au costuri mai mici”, a continuat politicianul.
”Am înțeles că s-au căutat cămine-internat de la Licee, clădiri din unități militare, hoteluri de 2/3 sau maxim 4 stele cam peste tot acolo unde au fost făcute centre de carantină. Unele arată mai bine, altele destul de critic, din ce mi-am putut da seama urmărind reacțiile din Presă”.
Fostul ziarist vorbește despre „reglementarea” presei
Apoi, Bogdan a spus un lucru interesant despre presă, el invocând posibilitatea ”reglementării”.
„O presă care sunt total de acord că trebuie lăsată să ofere informații din plin. Sigur, cumva ar trebui reglementate oferirea de informații de tip: De mâine vor fi vehicole ale armatei pe străzi, vor fi patrule înarmate pe străzi sau se raționalizează alimentele, informații care ținute pe ecran sau oferite cititorilor crează panică și nesiguranță”.
„Nu fac parte din comitetul de urgență și nu fac parte nici din ministerele de resort”, a încheiat Rareș Bogdan mesajul către Libertatea.