DONEAZĂ ȘI SUSȚINE REDACȚIA
Știri România Acasa | Ştiri | Știri România

Răscoala sătenilor de la Lupșa, Alba. Cum au fost deposedați de sute de hectare de terenuri și păduri prin cadastrarea sistematică a imobilelor

« Înapoi la articol

Comentarii (13)

Adema1977   •   01.09.2024, 18:22

Un *** de tara, asta suntem. Se face asta in toata tara. UNDE E *** CU STATUL LOR DE DREPT ? SI CU MCVul? Ca mananca si aia *** pe-aici ca Romania e cel mai de drept stat de pe partea asta de planeta !

Acest comentariu a fost moderat pentru: limbaj vulgar sau jignitor.

UnuldinSpania   •   31.08.2024, 00:04

IN SFARSIT CINEVA CU COJONES!!!! BRAVO!!!!!

HOPAHPO   •   30.08.2024, 15:32

Sunt uimit ca uni comentaristi a o viziune total ditorsionata de intabularea panantului.Zeci de firme private sunt folosite ca ecran de partidele politice , pentru a fura practic zeci de mii de hectare de pamant, paduri si pasuni apartinand taranilor. Si asta se face in toata tara ,fara exceptie folosindu se de lipsa de cunostinte ale taranilor si nu numai.Asa au facut in Baneasa ,in parcurile din Bucuresti care au fost transformate in terenuri construibile si restituite unor persoane care nu aveau nici un drept,dar au fost ajutate de binefacatori nesimtiti. Multe terenuri expropiate de la familiile unor bogatasi, au fost lauate cu japca de la populatia romana care nu aveau cum sa le munceasca si atunci cu presiuni si inselaciuni , si au insusit aceste terenuri pe cati lei. Dupa revolutie,resturi de mostenitori au venit sa si "recupereze" terenurile . Toate aceste recuperari au fost facute cu acte falsificate, asa cum se face acum intabulare.Nu va lasati furati de hoti .

PentruPace   •   30.08.2024, 13:34

Jaful Psd/Pnl/Usr continua fara jena. De unde credeti ca baronii Psd/Pnl/Usr au milioame de euro in contul lor sau al "mamei" ???!???

Stefanduh   •   30.08.2024, 13:16

Divizia b ești *** șisi bine tăceai

Mda.....   •   30.08.2024, 11:47

Stire de cancan .... am tot vazut articole de genu dar toate sunt la nivel de poveste pentru fraieri... Ce nu am vazut pana acum este o campanie sa informeze cetatenii ca acest cadastru gratuit vine si cu obligatii. Sa se prezinte la masuratori ( nu pe ideea lasa ca tot acolo e pamantu) sa se prezinte cu actele de proprietate in original ( nu pe ideea lasa ca am lasat o copie la primarie acum 25 de ani) . Cadastru gratuit nu inseamana ca eu stau in pat ca imi fac altii si apoi vin sa ma plang ca de ce nu mi sa intabulat terenul. Si inca un aspect foarte important daca dupa acest tip de cadastru apare in cartea funciara numele comunei cu o mentiunu de proprietar neidentificat inseamna ca nu a prezentat nimeni acte , nu inseamna ca a luat primaria abuziv terenul... oricum sunt multe de spus dar in general la romani important e circul nu cum sa rezolvi problema ... si apropo numai o minima cautare arata ca nu aia e firma care a facut cadastru la horea ..

AngelaRusu   •   30.08.2024, 10:26

O situatie similara si in comuna Fratatuii Noi, Suceava. Cel putin o societate privata in cooperare cu primaria localitatii au intrat abuziv in posesia a zeci de hectare din terenurilor locuitorilor, majoritatea batrani care s-au trezit peste noapte ca nu mai sunt proprietari ai terenurilor asupra carora au documente de proprietate sau sunt mostenitori de drept, dar nu s-au intabulat.

Wolfram   •   30.08.2024, 09:30

Oare o fi doar o actine in contencios administrativ? Ar trebui deschis un dosar penal , niste infractori au incercat sa fure sute de hectare, nu e vorba de o paine de la magazin.

DoarDiviziaB   •   30.08.2024, 09:18

Eu inteleg că sătenilor li s-au intabulat ce aveau acte. Restul nu aveau acte dar le foloseau abuziv și ilegal. Unde este problema. Daca au acte pe ceva și nu li s-a intabulat atunci să conteste. In rest este can can. Până acum asta am înțeles din articol.

musatm000   •   30.08.2024, 08:24

Dumneavoastra de ce credeti ca se bat in alegeridisperati politicienii? din patriotism? Pentru hotiile ce le au programatesa le faca pentru care au nevoie de acoperire legala ! In Scheia Suceava au "plecat " din inventarulcomunei peste 1000 de hectare prin trecerea lor din domeniul public in domeniul privat si de acolo prin hotarari de cosiliu local date in mana samsarilor. Asa a fost vandut oborul localitatii de catre primar ,nasului sau care apoi a ajuns mare om de afaceri; Nu este din localitate si a calcat peste cadavre pentru bogatie. Mai toate terenurile au fost vandute de "Capra Neagra" care primearocuralegalizata la notar sa intermedieze vanzarile el neplatind nici un ban,acuma are zecide milioane si case in Germania si Franta.DNA ul a "uitat" de ei...

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Închide
  Close