„Cine iese de la guvernare pierde. Nu. Guvernarea nu este un concurs de frumuseţe, guvernarea este un concurs de competenţe şi profesionalism, plus responsabilitate”, a spus Turcan, potrivit news.ro.

Ea a precizat că acum este o perioadă premergătoare alegerilor prezidențiale, motiv pentru care tensiunile dintre PNL și PSD cresc, dar consideră că nici PSD nu va ieşi de la guvernare.

„Între PNL şi PSD nu a existat acel pact de neagresiune pe care l-am cerut încă de la momentul constituirii coaliţiei de guvernare şi care probabil că ar fi contribuit la o atmosferă mai concentrată pe soluţii şi care să nu decredibilizeze partidele politice în această competiţie de atacuri. Fiind în perioada de alegeri, evident că tensiunile dintre PNL şi PSD cresc, Marcel Ciolacu fiind premier în funcţie probabil că, într-o logică electorală, miniştrii PNL sunt mai vizaţi public de anumite aprecieri”, a adăugat ministrul PNL al culturii.

Liderii PSD și PNL au decis pe 4 iulie calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare. Primul tur al prezidențialelor va fi pe 24 noiembrie, al doilea tur pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare vor fi pe 1 decembrie.

Contre dure între Ciucă și Ciolacu

Coaliția de guvernare este zguduită în aceste zile de dezvăluirile legate de morțile suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din București. Președinții PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, se atacă reciproc, acuzându-se că nu își asumă decizii importante.

Nicolae Ciucă, politician care a fost foarte precaut în comentarii privind colegii din Coaliție, a ieșit la atac în urmă cu două săptămâni.

„Am observat ardoarea cu care premierul Marcel Ciolacu aduce în discuție problema cărții pe care am scris-o. Îi transmit să stea liniștit! Va avea un exemplar cu dedicație, sper că va reuși să-l citească. Dar până atunci, în calitate de partener de coaliție, îi solicit să trateze cu maximă responsabilitate situația de la spitalul Pantelimon. Am observat controversele din presă și declarațiile contradictorii ale premierului Marcel Ciolacu. Cred că este nevoie de mult mai mult curaj politic și onestitate”, a transmis Ciucă pe 9 august prin intermediul Facebook.

Replica premierului Ciolacu a venit după o oră: „Atacurile isterice sunt apanajul oamenilor politici slabi și disperați, nu al bărbaților de stat, de la care lumea așteaptă soluții la problemele lor. Să te prăbușești așa, după ce ai bătut marșul ”stabilității” la înviorare, la prânz și seara, este destul de trist. Și ipocrit!”.

„Îi recomand deci domnului Ciucă să scrie mai mult la vestita sa carte și mai puțin pe rețelele sociale. Altfel, riscă să aibă mai multe panouri publicitare decât pagini la această ”Capră cu trei iezi” liberală de 2 milioane de euro”, a conchis liderul PSD, tot pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News