„Este foarte multă muncă, întâi răneşti şi apoi obţii rezultatele. Eu sunt mândru de toţi colegii mei care sunt primari. Aşa cum am spus, orice primar are în continuare prima şansă să fie candidat. Sunt mândru de munca pe care o fac colegii mei primari. Nu sunt perfecţi. Nici eu nu sunt”, a spus Cătălin Drulă la TVR Info, potrivit news.ro.
Întrebat dacă USR îi va cere demisia primarului sectorului 1 având în vedere investigaţia ANI, preşedintele USR a evitat un răspuns concret.
„Doamna Clotilde Armand se luptă cu o mafie enormă la sectorul 1, cu mafia gunoiului de acolo. Legat de acest caz, de constatările ANI, ea a dat explicaţii publice şi acolo e o chestiune de ambiguitate. Într-un ghid al ministerului spune că primarul poate fi implicat pe fonduri europene, ANI a considerat că nu”, a spus Drulă.
Apoi a continuat: „A spus că va ataca aceste concluzii. ANI nu este o instituţie judiciară. E o instituţie care face nişte rapoarte şi, de altfel, sunt cazuri de notorietate în care s-au înşelat. Unul dintre ele e chiar al preşedintelui României, unde a fost un raport care a fost întors în Justiţie”.
„Sunt convins că îşi va găsi dreptatea şi că va anula acest raport. Între timp munceşte la sectorul 1, se luptă cu toate aceste interese legate”, a mai punctat liderul partidului de opoziție.
Armand, acuzată că „s-a numit pe sine” manager de proiect cu fonduri europene
Clotilde Armand a fost acuzată în noiembrie 2022 de Agenția Națională de Integritate că se află într-un conflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 de lei după ce „s-a numit pe sine” manager al unui proiect finanţat din fonduri europene. Potrivit instituției, din acest statut a decurs acuzaţia de incompatibilitate, fiindcă Armand era și primar de sector.
ANI a anunţat că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru că, susține instituția, în perioada februarie-august 2022, Clotilde Armand a semnat 5 dispoziţii care i-au adus venituri în plus.
Clotilde Armand a precizat atunci: „Depun plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar”.
În replică, ANI a transmis că primarul sectorului 1 „nu a solicitat accesul la dosar sau prezența sa la sediul ANI”. Ulterior, Clotilde Armand a prezentat o înregistrare audio despre care a spus că este a unei discuții telefonice dintre avocatul ei și inspectorul ANI, din care reiese contrariul, și a susținut că ANI „a mințit”.
Tot în noiembrie 2022, prefectul Toni Greblă a sesizat instanța de judecată, solicitând anularea celor cinci dispoziții prin care Armand s-a desemnat în funcția de manager de proiect și prin care și-a majorat indemnizația lunară cu până la 30%.