evaluari clinice, paraclinice si a investigatiilor electrice, va putea stabili diagnosticul exact si va va trata corespunzator.
Ramona, Vaslui: „Sunt casatorita de patru ani. Voi fi si eu mama?”.
Sterilitatea poate avea mai multe componente, atat organice cat si psihologice. in cazul dv. ati facut mai multe consulturi, ati urmat tratamente variate. Ceea ce ati omis este un control de specialitate al sotului dv. Exista posibilitatea ca el sa aiba disfunctionalitati care impiedica procreatia. Va mai recomand sa priviti aceasta problema mai detasat, pentru ca stresul determinat de dorinta arzatoare, neimplinita inca, de a avea un copil cat mai repede, poate determina o inhibitie psihica si mai accentuata.
Georgiana David, Bucuresti: „La 34 de ani, imi apar cosuri pe fata, pe frunte, spate”.
Acneea poate aparea la toate varstele. Chiar daca nu ati avut cosuri in adolescenta nu inseamna ca ati „scapat” de ele pentru tot restul vietii. Un consult ginecologic – pentru a decela anumite afectiuni care se pot insoti de acnee – reprezinta primul pas. Exista preparate hormonale care va pot echilibra din acest punct de vedere si, in cateva luni, e foarte posibil sa scapati de acnee. Foarte util e si un consult dermatologic si unul endocrinologic. Pentru „sechelele” care apar dupa acnee, de tipul cicatricelor depresive sau cheloide, se recomanda peelingurile chimice prin care sunt indepartate straturile superficiale ale pielii. Aceste peelinguri sunt indicate dupa ce s-a stins perioada acuta a acneei.