„Experiența mea a fost una amară – am fost solicitat pentru un sfat bazat pe dovezi doar de două ori și am propus sugestii, idei și articole științifice (nesolicitate) către minister cu o frecvență de una pe zi (la început) și apoi câte una la 2-3 zile (probabil că așteptările mele au fost nerealiste)”, a scris Răzvan Cherecheș pe pagina sa de Facebook.

Cherecheș a mai scris că a semnalat ministerului patru aspecte pe care le consideră prioritare:

  • testarea – nu a fost implementată testarea antigenică rapidă gratuită (în continuare nu avem o imagine clară asupra situației)
  • comunicarea – reactivă și cu frecvență redusă (teoriile conspirației proliferează, ambiguitatea și incertitudinea au crescut)
  • raportarea transparentă a datelor a înregistrat un progres – un efort susținut și suplimentar este necesar în continuare
  • Institutul Național de Sănătate Publică – nereformat în continuare (peste 450 de oameni care generează un volum infim de dovezi și suport pentru practică)

„Adevărul este că nu mai am răbdare, trăim vremuri de criză, în care comunicarea Ministerului Sănătății cu populația trebuie să se întâmple zilnic! Zilnic trebuie să se vadă ceva, zilnic trebuie să aflăm cum au progresat autoritățile!”, a mai precizat Cherecheș.

La începutul lunii martie, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a demisionat la mai puțin de două luni de la numire.

„Revin exclusiv la cariera mea didactică, de cercetare și la proiectele de voluntariat care m-au îmbogățit atât de mult sufletește în ultimii ani. Colaborarea mea cu Ministerul Sănătății încetează, îi mulțumesc ministrului Vlad Voiculescu pentru colaborarea din toată această perioadă și pentru prietenie și-i doresc mult succes în procesul de reformă atât de necesar pe care și l-a asumat cu curaj”, a scris atunci Bogdan Oprea pe Facebook.

 
 

Urmărește-ne pe Google News