La discuții au participat și primarul general al capitalei Gabriela Firea și președintele executiv Niculae Bădălău.
Printre numele noi vehiculate se află și fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc, care îl va înlocui pe Felix Stroe. Cuc a mai fost ministru al Transporturilor în Guvernul Grindeanu și a plecat forțat fiind de Mihai Tudose în același timp cu Sevil Shhaideh și Rovana Plumb. În actualele condiții este posibil ca el să revină pe același portofoliu.
Un alt nume vehiculat în noul guvern este cel al lui Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanțelor în Guvernul Ponta. Acesta s-a poziționat la ultima criză politică de partea partidului ceea ce i-ar putea aduce un nou mandat în executiv cu atât mai mult cu cât Ionuț Mișa, actualul ministru de Finanțe, a făcut în mandatul său mai multe gafe de comunicare și liderii PSD nu sunt mulțumiți de felul în care acesta a transmis măsurile fiscale.
O analiză urmează să fie făcută și față de mandatul ministrului Justiției, Tdorel Toader. Marile minusuri ale acestuia sunt renunțarea la Legile Justiției, care au fost asumate de partid în Parlament, și tergiversarea luării unei decizii în privința procurorului general al DNA, Laura Codruța Koveși în urma raportului Inspecției Judiciare. Acesta ar avea, însă, susțineara lui Călin Popescu Tăriceanu
Așa cum anunța Libertatea încă de miercuri, după demisia lui Mihai Tudose, se vor opera mai multe modificări în Guvern, miniștrii care l-au susținut pe fostul premier urmând să nu se mai regăsească în noul Cabinet condus de Viorica Dăncilă.
Alte nume noi vehiculate pentru a intra în Guvern sunt Ecaterina Andronescu și Rodica Nassar.
Social-democrații au anunțat că următorul Guvern va cuprinde mai multe femei. Ulterior, ei au decis ca și premierul să fie o femeie, Viorica Dăncilă. Mai mulți miniștri, din aripa Dragnea, își păstrează portofoliile: Mihai Fifor, la Apărare, Paul Stănescu la Dezvoltare Regională, Carmen Dan la Interne, Lia Olguța Vasilescu, la Muncă, Petre Daea, la Agricultură, Ionuț Mișa, la Finanțe.
De asemenea, toti miniștrii ALDE rămân în Guvern. Este vorba despre Teodor Meleșcanu, la Externe, Toma Petcu, la Energie, Grațiela Gavrilescu la Mediu si Viorel Ilie la relația cu Parlamentul.
Ar putea intra în Guvern Ecaterina Andronescu, la ministerul Educației în locul lui Liviu Pop sau la portofoliul Cercetării. Andronescu a fost chiar propunere de premier, din partea PSD, dar aceasta a refuzat nominalizarea făcută de colegi. O altă femeie care ar putea veni în noul Executiv este Doina Fedorovici, o apropiată a premierului desemnat, Viorica Dăncilă.
Cine sunt miniștrii indezirabili: Felix Stroe, Mircea Titus Dobre, Marius Nica, Marcel Ciolacu
Printre cei care nu se vor mai regăsi în Guvern sunt Felix Stroe, de la Transporturi, Marius Nica de la Fonduri Europene, dar și Lucian Romașcanu de la Cultură și Mircea Titus Dobre de la Turism, care, în criza politică, și-au anunțat susținerea pentru premierul Tudose.
Și Florian Bodog ar putea pleca de la Sănătate, iar în locul lui ar putea veni Rodica Nassar, din organizația de femei condusă de Viorica Dăncilă. Un alt ministru care își pierde postul este Gabriel Petrea, de la dialog social.
Vicepremierul Marcel Ciolacu de asemenea se întoarce la Parlament. El nu avea portofoliu în Guvern.
Rămâne de văzut dacă Doina Pană revine asupra demisie de la Ape și Păduri. PSD anunțase că îl propune în locul ei pe Ioan Dârzu, parlamentar PSD. Potrivit unor surse, unii social-democrați doresc chiar revenirea în Guvern a Rovanei Plumb și a lui Sevil Shhaideh, cele două doamne care au plecat din Executiv la cererea lui Mihai Tudose.
PSD se va reuni în forul de decizie, Comitetul Executiv Național, imediat după ce președintele va anunța dacă o acceptă pe Viorica Dăncilă pentru a prelua funcția de premier, pentru a definitiva lista Cabinetului Dăncilă.
Apoi, miniștrii propuși merg în Parlament, pentru a fi audiați în comisii și pentru votul de învestitură, care ar putea avea loc săptămâna viitoare, într-o sesiune extraordinară.