“În a doua parte a anului 2017, utilizatorii de internet din România au experimentat viteze medii de descărcare în creștere, de 115 Mbps pentru internet fix și 20 Mbps pentru internet mobil, conform statisticilor privind calitatea serviciului de internet fix și mobil din România, actualizate astăzi pe Netograf.ro”, a declarat Sorin Grindeanu, presedintele ANCOM, într-un comunicat.

RCS-RDS, cel mai mare operator

Datele arată că RCS&RDS avea o viteză medie de download de 132,6 Mbps în a doua parte a anului trecut. Pe următoarele locuri se află UPC România (120,66 Mbps), Nextgen Communications (80,56 Mbps), Telekom România Communications (70,27 Mbps) și Digital Cable Systems (43,79 Mbps).

RCS este cel mai mare furnizor de cablu și internet din România.

Telekom România este fosta Romtelecom. Presa internațională a scris recent că grupul Vodafone negociază cu cel american Liberty Global preluarea activelor din Sud-Estul Europei, astfel că UPC România ar putea ajunge curând în curtea operatorului britanic.

În privința operatorilor de telefonie, Orange are cele mai mari viteze (24,86 Mbps), la mică distanță plasându-se Vodafone (24,6 Mbps). Poziția a treia este ocupată de către Telekom România Mobile Communications (21,72 Mbps), în vreme ce RCS-RDS este foarte departe, cu doar 8,49 Mbps.

Vitezele de upload pot fi consultate mai departe în tabelul de mai jos.

Media națională a crescut

”Testele efectuate pe www.netograf.ro arată că în semestrul II 2017 utilizatorii români au experimentat viteze de download date internet fix în crestere cu 5,5% la nivel national și viteze de download date internet mobil mai mari cu 4,3%, față de semestrul I 2017”, se mai spune în comunicat.

ANCOM a fost recent acuzată de către Curtea de Conturi că nu a încasat venituri de 324 de milioane de lei din taxa de monitorizare a companiilor supravegheate.

Urmărește-ne pe Google News