Saptamana aceasta: Vasile Niculescu, Aleea Ilioara nr. 16, bloc M32, sc. B, ap. 81, sector 3, Bucuresti
Lamai umplute cu peste
Ingrediente: 6 lamai, 3 cutii de sardele, patrunjel verde.
Mod de preparare: se taie la fundul lamailor un capac, care sa nu ajunga la pulpa fructului, ci doar sa asigure stabilitatea. Deasupra se taie un capac ce sectioneaza si zona de pulpa. Pe acolo se scoate continutul lamaii intr-un castron, pastrandu-se doar pulpa si zeama. Se scot sardelele din conserve, se pun in alt castron si se elimina oasele sau cartilajele insuficient macerate. Se freaca in mixer pestele, se toarna zeama de lamaie alternativ cu uleiul din conserva pana se obtine o pasta omogena. Se umplu lamaile cu aceasta pasta si se tin la rece pana se servesc, cu capacul de deasupra pus. La servire, se ridica acest capac, se acopera cu patrunjel verde umplutura aflata la vedere si cu ajutorul unei scobitori infipte in capac si in umplutura se poate crea o umbreluta deasupra fiecarei lamai. Se pot servi pe un platou acoperit cu frunze de salata verde, iar printre lamai se fac potecute de cartofi fierti feliati, alternativ cu rozete de ridichi.
Lamai umplute cu creier
Ingrediente: 6 lamai, 100 grame unt, 200 grame creier fiert, sare, piper, boia iute.
Mod de preparare: se taie la fundul lamailor un capac, la fel ca la reteta anterioara, apoi se
sectioneaza si zona de pulpa, pentru inlaturarea continutului lamaii. Se freaca in mixer creierul, untul, sarea, piperul, boiaua si se toarna zeama de lamaie pana se obtine o pasta omogena. Se umplu lamaile cu aceasta pasta si se tin la rece pana se servesc, cu capacul de deasupra pus. La servire se ridica acest capac si se acopera cu patrunjel verde umplutura.
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!