Saptamana aceasta: Victoria Chelu, str. Av. Colfescu nr. 75, bloc 354, ap. 20, jud. Teleorman

Vinetele padurarului

Ingrediente: 4 vinete, 3 catei usturoi, doua cepe, 3 rosii, 200 g ciuperci, 200 g costita, 4 linguri ulei, o frunza dafin, 150 g telemea rasa, 100 ml supa, sare, piper, verdeata si rondele de ardei gras, rosii.
Preparare: Taie vinetele in doua si scoate-le miezul. Caleste costita, apoi intr-un vas cu ulei pune usturoiul, dafinul, vinetele tocate, rosiile curatate de pielite si taiate, ciupercile si lasa-le sa fiarba pana scade zeama. Adaugi costita, sarea, piperul, verdeata. Cu aceasta compozitie umpli vinetele, le pui apoi intr-un vas cu putin ulei si supa, presari branza si bagi la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc. Se pun pe un platou, se orneaza cu verdeata, rondele de ardei si felii de rosii.

Cotlet in plic

Ingrediente: 1 kg cotlet de porc, 1 pahar ulei, doua cepe, 6 catei usturoi, patrunjel verde, sare, piper, doua foi dafin.
Preparare: Pune cotleul la marinat (8-10 ore) in ulei, in care ai adaugat patrunjelul verde, foile de dafin, ceapa si usturoiul tacat marunt. Scoate carnea din sosul in care a fost marinata si pune-o intr-o hartie pergament unsa cu unt si presarata cu patrunjelul verde tocat. Impacheteaza bine si pune plicul sa se friga la gratar, intorcandu-l pe toate partile. Serveste taiat felii, cu garnitura de legume fierte, cu unt, cartofi pai si salata.

 
 

Urmărește-ne pe Google News