UPDATE: Subiectul a fost discutat și în cadrul emisiunii Adriana Nedelea LA FIX:
Într-un dialog pe Facebook cu membrii formațiunii politice, chiar în momentul citirii primelor mesaje, Dan Barna a fost întrebat de un coleg din USR „De către cine a fost comandat și finanțat acest reportaj marca Rise Project, adică cine a avut interes pentru a comanda așa ceva?”
Răspunsul acestuia: „Mă, am crezut că e de la oponenții mei direcți din campania asta, ca să fiu elegant. Am întrebat, au zis că nu. Bine, nu știu nici dacă era adevărat, probabil că n-ar fi zis că da. Ăăă… nu știu. Chiar nu știu. Informația e că șeful RISE e în Columbia și de acolo dă dispoziții e singura pe care am obținut-o. Cam asta…”
Liderul USR a explicat că jurnaliștii Rise Project au verificat proiectele Grupului de Consultanță pentru Dezvoltare – DCG, compania fondată de Barna, însă „le-au luat la puricat” doar pe cele care nu au funcționat.
Ei au ales niște proiecte dintre cele 20 pe care noi le-am avut, niște proiecte finanțate pe care le-au luat la puricat, cele cu întreprinderile de economie socială, dar și dintre astea le-au ales numai pe cele care nu au funcționat.
Dan Barna, președinte USR
Candidatul propus de Alianța USR-Plus la alegerile prezidențiale a precizat că proiectele care funcționează „nu au fost menționate pentru că nu serveau argumentației în care Dan Barna a risipit”.
N-au reușit să genereze nicio știre de corupție și atunci au încercat să facă diverse asocieri ca să pună la îndoială activitatea. (…) E ca și cum au luat un sac de făină, l-au cernut și ce a rămas în ciur, cele câteva pietricele, neghine, ălea au devenit subiect de fond al articolului, ceea ce este, cel puțin, neprofesionist
Dan Barna, președinte USR
Reacția președintelui USR vine la două zile după ce Rise Project a publicat o investigație, intitulată „Adevărul despre Dan Barna”, prin care publicația susținea că liderul USR ar fi implicat în fraude și conflicte de interese cu fonduri UE.