„Luați de aici justiție. Asta era ideea și au împlinit-o. Să fie liber la furat pentru că mereu vor găsi soluția să amâne pușcăria. Hoții în libertate. În timpul ăsta Teodorovici aruncă în aer țara cu propunerea lui de noi taxe, bursa cade 20%, vor să ia și banii din pilonul 2 de pensii. Cam asta e țara în care dacă nu furi ești prost. Sigur, sentințele astea se vor rejudeca, adică apelul, asta înseamnă că vor putea fi din nou condamnați dar și achitați, gândiți-vă câtă presiune va fi pe magistrați că să dea alte sentințe, gândiți-vă cât vor trage de timp. Și atenție, vorbim de dosare de corupție care încep din 2014. Toți condamnații vor încerca rejudecarea în baza acestei decizii cu completurile de cinci judecători. Oricum treaba e atât de tehnică încât e greu pentru cetățenii neavizați să pătrundă toate chichițele și ascunzișurile atacului uriaș la justiție. Așa că ne întoarcem la punctul 0 adică în anii 90 când furau liniștiți iar noi nu știam mare lucru. Singurul lucru care se schimbă e că acum noi știm iar pe ei îi doare undeva de noi. Bine, nici pe noi nu ne mai doare de noi. Sentimentul că nu există alternativă e cea mai mare boală de care se poate îmbolnăvi un popor. Fatalismul ca religie. Pentru că din școală ni se vinde ideea că suntem mici și nu putem schimba mare lucru, de aia educatoarea le face copiiilor desenele iar în clasa a opta copiii învață pe de roat niște comentarii aride și goale de conținut pentru că, nu i așa, nu pot ei să gândească de capul lor. Și uite așa, ajungem adulți fricoși si fataliști. Tristă țară, tristă soartă, triste sărbători”, a scris Tudor Chirilă pe pagina de Facebook.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis joi, 20 decembrie, suspendarea executării pedepsei în cazul Elenei Udrea în dosarul Gala Bute, în care a fost condamnată definitiv la 6 ani de închisoare. Avocatul Elenei Udrea și al Alinei Bica cere eliberarea acestora, după decizia ICCJ. Află ce spun procurorii din Costa Rica.
Tribunalul Penal din districtul Pavas, de la periferia capitalei San Jose, a decis – pe 3 decembrie – admiterea cererii procurorilor de menţinere în detenţie preventivă a Elenei Udrea şi a Alinei Bica, până la finalizarea procedurii de extrădare, potrivit sursei citate.
Înaintea deciziei, Ministerul Public din Costa Rica anunţa că a cerut prelungirea detenţiei preventive până la „finalizarea procedurii de extrădare solicitată de România”.
Aseară, Rudel Obreja, Dan Șova și Constantin Niță au fost puşi în libertate după ce ICCJ a decis suspendarea executării pedepselor, până la soluționarea contestațiilor privind completurile de 5 judecători.
Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.
- Reacția lui Adrian Alexandrov după ce a aflat că Elena Udrea va fi eliberată
- De ce a fost condamnată Elena Udrea în dosarul Gala Bute. ÎCCJ: „Nu a vegheat la respectarea legii, ci dimpotrivă”
- Elena Udrea și Alina Bica, o nouă șansă la azil politic. Ce a decis un tribunal din Costa Rica