„Vă rugăm să acceptați cele mai profunde condoleanțe pentru tragedia enormă care a lovit poporul Republicii Islamice Iran”, se arată în telegramă. Raisi, subliniază Putin, „a fost un politician remarcabil, a cărui viață a fost dedicată slujirii patriei”.

„S-a bucurat pe bună dreptate de un înalt respect din partea compatrioților săi și de o autoritate semnificativă în străinătate. Ca un adevărat prieten al Rusiei, el a adus o contribuție personală neprețuită la dezvoltarea relațiilor de bună vecinătate între țările noastre și a făcut eforturi mari pentru a le aduce la nivelul parteneriatului strategic”, a mai transmis Putin.

Președintele Federației Ruse își amintește că s-a întâlnit de mai multe ori cu Raisi. „Voi păstra pentru totdeauna cea mai strălucitoare amintire a acestui om minunat”, scrie Putin și cere „să fie transmise cuvinte de sinceră simpatie și sprijin familiei și prietenilor regretatului președinte și tuturor celor care au murit în acest dezastru teribil”.

Alexandru Lukașenko și-a exprimat și el condoleanțele pentru moartea lui Raisi în dimineața zilei de 20 mai. „Voi păstra pentru totdeauna cele mai calde amintiri ale întâlnirilor și conversațiilor cu domnul președinte, care a fost un adevărat prieten al Belarusului și a ținut foarte mult la dezvoltarea cooperării bieloruso-iraniene. Numele său este inclus pentru totdeauna în cronica relațiilor dintre țările noastre”, spune o telegramă trimisă de Lukașenko ayatollahului Ali Khamenei.

Elicopterul care îl transporta pe președintele iranian Ibrahim Raisi și o serie de alți oficiali de rang înalt s-a prăbușit în munți în seara zilei de 19 mai, când delegația iraniană se întorcea din Azerbaidjan. Niciunul dintre cei aflați la bord nu a supraviețuit accidentului.

Urmărește-ne pe Google News