”Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Roma şi Consulatul României la Catania, are în atenţie situaţia semnalată în presă şi a iniţiat demersuri pe lângă autorităţile italiene, semnalând problema femeilor de cetăţenie română. Consulatul României la Catania a contactat atât Procuratura din cadrul Tribunalului din Ragusa, cât şi Comandamentul Carabinierilor din Monreale, provincia Palermo pentru informaţii suplimentare. Totodată, reprezentantul autorităţilor italiene a precizat faptul că, în declaraţia dată unei publicaţii nu s-a referit la persoane de naţionalitate română”, a precizat MAE, pentru Libertatea.ro.

Totodată, consulul român de la Catania a solicitat o întrevedere cu prefectul din Ragusa. Cei doi oficiali urmează să se întâlnească în această săptămână, mai anunță MAE.

”Subliniem faptul că, până în acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară din partea unor cetăţeni români afectaţi de aceste incidente”, arată Ministerul Afacerilor Externe.

MAE subliniază din nou importanţa înregistrării voluntare a românilor aflaţi în străinătate la ambasadele şi consulatele României, în vederea primirii asistenţei consulare, în situaţii de urgenţă.

Potrivit unui reportaj realizat de The Observer, până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiții de sclavie în ferme din sudul Italiei.

Citește și:  Bătute și violate de angajatori | Până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiții de sclavie în sudul Italiei

 
 

Urmărește-ne pe Google News