Astfel, Cătălin Drăguleanu, Country Manager al celui mai important brand de centrale termice în România, susţine că legea nu obligă la niciun termen de înlocuire a centralei. „Aparatul se înlocuieşte atunci când uzura nu mai justifică costurile reparaţiei şi conform datelor existente, aproximativ 95 % dintre centralele noastre instalate cu 10 ani în urmă, sunt încă funcţionale. Înlocuirea ei este o decizie individuală şi nu se supune absolut niciunei legi”, spune Drăguleanu.
De asemenea, reprezentantul producătorului ne-a declarat că nu există momentan nicio normă europeană care să oblige posesorul de centrală termică la o taxă de poluare. „Nu avem cunostinţă de existenţa vreunei taxe similare în alt stat european, unde se vând anual milioane de centrale termice murale pe gaz”, susţine Drăguleanu.
În concluzie, Cătălin Drăguleanu atrage atenţia asupra faptului că Normativul European ce intră în vigoare în septembrie 2015 nu afectează în niciun fel posesorii existenţi de centrale termice de apartament.
Aici găsiţi şi articolul cu declaraţiile făcute de reprezentantul ANPSC, care avertiza că oamenii care vor centrală termică de apartament vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunar.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro