„Acțiunea întreprinsă de SUA, Marea Britanie și Franța, la data de 14 aprilie, constituie o reacție fermă la atrocitățile soldate cu numeroase victime în rândul populației civile din Douma, confruntată cu consecințele devastatoare ale unui război care trebuie încheiat cât mai curând. România este solidară cu aliații şi partenerii săi strategici”, anunță MAE într-un comunicat de presă.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe condamnă folosirea armelor chimice.

„Rapoartele îngrijorătoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, împotriva populației din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgență, de o manieră independentă și imparțială. Ministerul Afacerilor Externe pledează pentru tragerea la răspundere, în urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act”, mai scrie în comunicatul citat.

Ministerul Afacerilor Externe reafirmă necesitatea soluționării conflictului din Siria, care a provocat suferință populației siriene.

„Consideră, de asemenea, esențial ca toate părțile implicate în dosarul sirian să continue să sprijine activ demersurile ONU destinate încheierii acestei crize, pe baza rezoluțiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, în special a Rezoluției 2254/2015 și a Comunicatului de la Geneva (2012)”, transmite MAE.

Reacția vine după ce Statele Unite ale Americii, Franța și Marea Britanie au bombardat mai multe ținte guvernamentale din Siria.

În total, peste 100 de rachete au fost lansate asupra acestei țări, iar regimul de la Damasc susține că o mare parte din ele au fost doborâte.

Operațiunea a avut loc la o săptămână după un atac chimic în orașul Douma, atribuit de Occident forțelor guvernamentale. Zeci de oameni și-au pierdut viața în urma atacului, despre care Rusia și Siria spun că a fost înscenat.



 

Urmărește-ne pe Google News