„Mâna Bruxelles-ului de această dată a părut scurtă și slabă, și asta în condițiile în care cifrele votului, bănuiesc, trebuie împărțite – din nou, nu în favoarea actualei guvernări. Dacă la o astfel de interferență nerușinată și lipsită de scrupule a Occidentului în treburile interne ale acestei țări rezultatul s-a dovedit a fi opus pariului său – înseamnă că cetățenii Republicii Moldova sunt cu adevărat sătui, frigiderul este mai aproape de televizor, iar problemele urgente sunt mai importante decât basmele europene”, a declarat Kosacev.

Vicepreședintele Consiliului Federației Ruse a mai precizat că Republica Moldova ar putea avea de parcurs o nouă etapă a existenței sale și acest lucru ar urma să se întâmple și în cazul Europei, „a cărei natură este încă în Eurasia, nu în zona euro-atlantică”.

„Un atac fără precedent asupra libertăţii şi democraţiei”

În plus, acesta a spus că eventualele afirmații privind rolul jucat de Rusia în această situație nu ar fi altceva decât „un clopot care sună pentru cei care au eșuat rușinos în eforturile de integrare europeană”.

Purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, a reacționat și el. Peskov a spus că creșterea bruscă a voturilor în favoarea Maiei Sandu și a integrării europene este greu de explicat.

Amintim faptul că cetățenii Republicii Moldova s-au prezentat duminică, 20 octombrie, la urne pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană.

Președinta Maia Sandu a spus, în cursul nopții de duminică spre luni, că Republica Moldova s-a confruntat cu „un atac fără precedent asupra libertăţii şi democraţiei”.

Republica „Moldova s-a confruntat azi şi în ultimele luni cu un atac fără precedent asupra libertăţii şi democraţiei. Grupări criminale, împreună cu forţe străine, ostile intereselor noastre, au atacat ţara noastră cu zeci de milioane de euro, minciuni şi propagandă, cu cele mai mizerabile mijloace pentru a duce cetăţenii şi ţara noastră într-o zonă de incertitudine şi instabilitate”, a spus președinta în exercițiu a acestei țări.

Urmărește-ne pe Google News