Reacția Moscovei după atacul armat de la mitingul lui Trump din Pennsylvania a venit prin vocea Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Adresându-se „celor care votează în Statele Unite pentru furnizarea de arme lui (Volodimir) Zelenski”, Maria Zaharova, a denunţat sprijinul american pentru Ucraina, pe care a acuzat-o că instigă la „atentate împotriva preşedintelui rus” Vladimir Putin.

„Nu cumva ar fi mai bine ca aceşti bani să fie folosiţi pentru a finanţa poliţia americană şi alte servicii care ar trebui să asigure legea şi ordinea în Statele Unite?”, a întrebat ea.

Candidantul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a fost rănit la ureche în timp ce vorbea la un miting de campanie în Butler, Pennsylvania. Trump a declarat, pe Truth Social, că a fost lovit „de un glonţ care mi-a străpuns vârful urechii drepte”.

Bărbatul care a încercat să îl ucidă pe Donald Trump la mitingul său din Pennsylvania se numește Thomas Matthew Crooks, a anunțat Biroul Federal de Investigații (FBI).

Atacatorul a fost ucis de Secret Service. Pe lângă acesta, un spectator a murit şi alţi doi au fost grav răniţi. FBI a calificat împuşcăturile de la miting drept o tentativă de asasinat.

Urmărește-ne pe Google News