„Aceasta este o crimă politică absolut inacceptabilă și va duce la o nouă escaladare a tensiunilor”, a avertizat Bogdanov, adăugând că uciderea lui Haniyeh va avea un impact și asupra discuțiilor privind încetarea focului din Fâșia Gaza.

Ismail Haniyeh, considerat liderul general al Hamas, a fost ucis miercuri în capitala iraniană Teheran, au anunțat reprezentanți ai grupării palestiniene și ai Gărzilor Revoluționare ale Iranului.

Șeful Hamas a fost omorât „într-un raid sionist perfid asupra reședinței sale din Teheran”, a precizat gruparea într-un comunicat.

Asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh în Iran este un „act de laşitate care nu va rămâne nepedepsit”, a afirmat Moussa Abu Marzouk, înalt oficial Hamas, citat de Al-Aqsa TV, televiziunea condusă de Hamas.

„Acest asasinat al fratelui Haniyeh de către ocupaţia israeliană este o escaladare gravă care urmăreşte să frângă voinţa Hamas şi voinţa poporului nostru şi să atingă scopuri false”, a spus și Sami Abu Zuhri, un alt oficial Hamas de rang înalt.

Israelul nu a transmis până acum nicio reacție în legătură cu uciderea lui Ismail Haniyeh.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News