Scena petrecută într-o grădiniță din Fetești, județul Ialomița, a fost filmată chiar de educatoarea agresoare, care l-a trimis din greșeală apoi pe grupul de WhatsApp al părinților, relatează publicația Școala 9, o platformă publicistică având ca temă educația, fondată și finanțată de BRD, dar scrisă de jurnaliști independenți.
„I-am dat un răgaz de 10 minute, să decidă între demisie și cerere de ieșire la pensie. Avea vârsta de pensie, a preferat această variantă”, a explicat șefa Inspectoratului Școlar Ialomița, Steluța Mitrea. Așadar, este o educatoare la final de carieră despre care nu se știe câte alte victime a mai făcut. Sau va mai face. Ce o împiedică să revină în învățământ, de fapt, cum s-a mai întâmplat?
Nu e singurul caz de acest gen, la începutul anului, o altă educatoare din București, cu un proces pe rol de purtare abuzivă, revine în clasă.
Psihoterapeutul Ligia Moise, cu o experiență de 15 ani în cabinet și specializată în terapie sistemică cuplu-copil-familie, a explicat pentru Școala 9 cât de necesară este terapia pentru un agresor.
Totodată, aceasta explică care sunt, pentru un părinte, semnalele că un copil are probleme la școală sau la grădiniță. În plus, aceasta explică că agresorii ar trebui obligați prin lege să facă măcar 100 de ore de terapie.
Citește continuarea pe Școala 9 BRD.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!