Apelul lui Ali Khamenei vine după ce liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a fost ucis în bombardamentele israeliene asupra Beirutului, informație confirmată de gruparea libaneză.

Într-un comunicat transmis pe site-ul propriu, liderul suprem al Iranului, țară care sprijină atât Hezbollah, cât și gruparea Hamas cu care Israelul se află de aproape un an în război în Fâșia Gaza, precizează că „forțele de rezistență din regiune” sunt alături de Hezbollah.

„Criminalii sionişti trebuie să ştie că sunt mult prea slabi pentru a putea provoca orice daune semnificative structurii solide a Hezbollahului libanez. Toate forțele de rezistență din regiune sunt alături de Hezbollah și îl susțin. Libanezii nu au uitat că atunci când soldații regimului de ocupație au înaintat spre Beirut, Hezbollah a fost cel care i-a oprit și a făcut Libanul mândru. Și astăzi, prin harul și puterea lui Dumnezeu, Libanul va face ca dușmanul rău intenționat să își regrete acțiunile”, a transmis ayatollahul Ali Khamenei.

În același timp, el afirmă că „este o obligație pentru toți musulmanii să fie alături de poporul libanez și de onorabilul Hezbollah, oferindu-și resursele și asistența în timp ce Hezbollah se confruntă cu regimul [sionist] uzurpator, crud și rău intenționat”.

În contextul uciderii liderului Hezbollah, Ali Khamenei a fost mutat într-un loc sigur din interiorul Iranului, cu măsuri de securitate sporite, au declarat pentru Reuters doi oficiali regionali informați de Teheran.

Gruparea libaneză Hezbollah a emis sâmbătă, 28 septembrie, o declarație prin care confirmă moartea secretarului său general, Hassan Nasrallah.

Liderul Hezbollah a fost ucis vineri în bombardamentele israeliene care au vizat suburbiile sudice ale Beirutului.

„Conducerea Hezbollah se angajează… să-și continue jihadul în confruntarea cu inamicul [Israelul], sprijinind Gaza și Palestina și apărând Libanul și poporul său ferm și onorabil”, a mai transmis gruparea libaneză.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News