„Îl cumoaștem bine pe domnul Rutte. Ne așteptăm ca Alianța Nord-Atlantică să continue să lucreze în aceeași direcție ca și până acum”, a declarat Dmitri Peskov.

„La un moment dat, existau speranțele unor relații pragmatice – cel puțin, s-a purtat un astfel de dialog – dar ulterior Olanda a luat o poziție destul de ireconciliabilă, o poziție privind excluderea completă a oricăror contacte cu țara noastră. Prin urmare, nu credem că se va întâmpla ceva semnificativ nou în politica alianței”, a continuat Dmitri Peskov.

Rutte: „Trebuie să ne asigurăm că Ucraina învinge”

Rutte preia funcția NATO într-un moment critic al războiului din Ucraina, unde forțele ruse avansează în estul țării și cu puțin mai mult de o lună înainte de alegerile prezidențiale din SUA.

„Trebuie să ne asigurăm că Ucraina învinge ca națiune suverană, independentă și democratică”, a spus el reporterilor la sediul NATO din Bruxelles, marți.

În luna martie, fostul premier olandez Mark Rutte l-a lăudat pe președintele Klaus Iohannis, care intrase oficial în competiție pentru funcția de secretar general al NATO, într-o declarație de presă la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

Ulterior, Klaus Iohannis a renunțat la candidatura la șefia NATO, el a declarând miercuri, 10 iulie, la Washington, acolo unde era prezent pentru Summitul NATO, că după mai multe negocieri a decis că „soarta NATO este mai importantă”.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News