Angela Gheorghiu a provocat o controversă în timpul unei reprezentaţii a operei „Tosca”, de Puccini, la Seul, oprind orchestra şi întrerupând bisul colegului său de scenă.

Celebra soprană a urcat brusc pe scenă, la mijlocul actului al treilea. Soprana a spus atunci: „Scuzaţi-mă. Este un spectacol. Nu este un recital. Respectaţi-mă”. Cuvintele sale au atras huiduielile spectatorilor din sală.

După acest incident, reprezentanții Angelei Gheorghiu au emis un comunicat în care fac următoarele precizări: 

„Doamna Gheorghiu regretă profund circumstanțele care au dus la incidentul de la Centrul de Arte Sejong de duminică. S-a convenit și s-a confirmat în prealabil cu dirijorul și echipa de producție a spectacolului Tosca că nu vor exista bisuri făcute de niciunul dintre artiști. Doamna Gheorghiu crede cu tărie că bisurile în afara unui concert-performance perturbă fluxul narativ al operei.

În ciuda acestui acord, cu puțin timp înainte de actul 2, dirijorul a propus un bis al ariei sale, Vissi darte, pe care doamna Gheorghiu l-a refuzat din nou pentru a menține integritatea spectacolului. Din păcate, această decizie nu a fost respectată în cazul ariei tenorului din actul 3, pe care doamna Gheorghiu a perceput-o ca un afront personal, având în vedere convingerile sale ferme în această privință”, a transmis managementul Angelei Gheorghiu.

„Doamna Gheorghiu dorește să își exprime respectul profund și dragostea față de publicul coreean, cu care are o relație minunată de mulți ani. Am fost deosebit de îngrijorați de nivelul extraordinar de abuzuri la care a fost supusă online, exacerbate de relatările incomplete ale mass-media cu privire la incident”, au mai transmis aceștia.

Urmărește-ne pe Google News