Cu toate acestea, SRI va manifesta o atenție sporită pentru menținerea securității, având în vedere contextul internațional și evenimentele religioase. Informațiile au fost transmise în urma unei alerte de securitate emise de Ambasada SUA la București, care recomandă prudență în apropierea lăcașelor de cult în perioada 11-13 octombrie.

Ambasada SUA a publicat vineri seară pe site-ul oficial o alertă de securitate, sfătuind cetățenii americani să fie precauți în apropierea lăcașelor de cult din România.

„În prezent, Serviciul Român de Informații nu are date care ar putea conduce la solicitarea creșterii nivelului de alertă teroristă, dar ținând cont de contextul internațional de securitate și de evenimentele religioase care se întâmplă în acest weekend, SRI cu structurile competente și împreună cu toate celelalte structuri și instituții din Sistemul naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională evident că va manifesta o atenție sporită pentru prezervarea stării de securitate în România”, a declarat Ovidiu Marincea, reprezentant al SRI.

În paralel, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat măsuri suplimentare de securitate imediat după alerta emisă de Ambasada SUA.

„Structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor afla la datorie, cu efective mărite, pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică”, se arată în comunicatul MAI.

„Polițiștii, jandarmii, polițiștii de frontieră, împreună cu partenerii instituționali, se vor afla în stradă, o atenție deosebită fiind acordată zonelor în care se desfășoară ceremonii religioase, lăcașurilor de cult și locurilor cu public numeros, pentru siguranța tuturor cetățenilor”, a mai transmis MAI în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News