Potrivit Comandamentului militar american pentru Orientul Mijlociu (Centcom) şi companiilor specializate în securitate maritimă, nava Laax a fost lovită și avariată la 85 kilometri sud-vest de orașul-port yemenit Hodeidah.

Nava a emis un apel de urgență în care a transmis că a suferit avarii la cala de marfă și că ia apă, dar şi-a continuat călătoria.

„Un membru al echipajului ar fi fost rănit”, a precizat Centrul comun de informaţii maritime (JMIC), care monitorizează atacurile asupra navelor în această zonă strategică în care tranzitează 12% din comerţul mondial.

Purtătorul de cuvânt al armatei houthi, Yahya Saree, a confirmat atacul asupra navei Laax, afirmând că vrachierul a fost „lovit direct şi grav avariat”.

De asemenea, rebelii yemeniţi au mai atacat alte cinci nave, a precizat Yahya Saree, explicând că aceste acte au fost comise „ca răspuns la crimele inamicului sionist (n.r.- Israel) împotriva persoanelor strămutate la Rafah”, în urma unor lovituri asupra taberelor pentru palestinieni strămutaţi din acest oraş din sudul Fâşiei Gaza.

FOTO: Vessel Finder

Urmărește-ne pe Google News