„A fost o perioadă de două zile în care a acţionat efectul purtătorului de cuvânt, care a spus că nu ar fi obligatoriu CNP-ul. Dar sunt puţine cazurile în care populaţia nu şi-a divulgat CNP-ul. Nu se va întâmpla nimic. Noi o să obţinem CNP-urile respective de la Serviciul de Evidenţă a Persoanelor. Nu se poate înregistra formularul fără CNP. Acesta este un protocol între INS şi Serviciul de Evidenţă a Persoanei la nivel de ţară. Deocamdată nu s-a încheiat, se va încheia”, a declarat Liviu Boloş, citat de Mediafax.
Potrivit acestuia, se va apela la ajutorul Serviciului de Evidenţă a Populaţiei acolo unde nu se poate afla CNP-ul de la populaţie, fie că nu doreşte să îl declare, fie că sunt zone deja recenzate în ultimele zile.
„Să luăm exemplul următor: a fost recenzorul într-un bloc şi la unele apartamente nu s-au declarat CNP-urile, iar la altele nu a găsit persoanele acasă. Va mai merge recenzorul pentru că nu i-a găsit acasă. În cazul acesta poate să treacă şi să completeze CNP-ul. Dar, dacă a terminat toată scara de bloc, nu mai merge numai pentru CNP-ul lipsă”, a afirmat Boloş.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro