„În timp ce Israelul efectuează atacuri teroriste asupra Libanului, încearcă orice fel de provocare pentru a atrage țările regionale în războiul său”, a declarat Recep Erdoğan într-un discurs în fața parlamentului turc.

Președintele turc a avertizat că acțiunile Israelului s-ar putea extinde și mai mult, vizând în cele din urmă țara sa.

„După Liban, următorul loc pe care (n.r. Israelul) va pune ochii, vă spun clar, va fi patria noastră. Visele lui Netanyahu (n.r. – premierul Israelului) includ Anatolia. Indiferent de costuri, Turcia va continua să țină piept Israelului și să invite lumea la această poziție onorabilă. Turcia va face tot posibilul pentru a crea un front pentru umanitate”, a spus Recep Erdogan.

Șeful statului turc i-a criticat, de asemenea, pe cei care susțin neutralitatea Turciei în fața escaladării tensiunilor.

„Ne confruntăm cu o rețea de ocupație care intenționează să dea foc întregii regiuni. Nimeni cu un pic de conștiință nu poate rămâne tăcut în fața unei astfel de rețele de crime în masă. Așa cum Hitler a fost oprit atunci când s-a văzut prin lupă, la fel va fi oprit și Netanyahu”, a continuat Recep Erdogan.

Președintele turc a condamnat marți ofensiva terestră anunțată de Israel în Liban și a promis că Israelul va fi oprit „mai devreme sau mai târziu”.

În urmă cu o săptămână, Recep Tayyip Erdogan, a avut o reacție dură la adresa Israelului în cadrul Adunării Generale a ONU. Liderul turc a acuzat guvernul israelian că încalcă drepturile omului şi dreptul internaţional, precum şi de practicarea „purificării etnice” împotriva palestinienilor.

Urmărește-ne pe Google News