În sentință se cere procurorului de caz, Andrei Cristian Onescu, să explice detaliat activitatea infracțională în sarcina fiecărui inculpat, dar și eliminarea din rechizitoriu a unor mijloace de probă.
Procurorul care s-a ocupat de caz este obligat conform sentinței, de fond, una care nu este definitivă, să detalieze ce fapte a comis fiecare inculpat și nu doar atât, ci să elimine din dosar părți importante. Unele au legătură cu bocancii folosiți de mascați în ziua în care l-au agresat pe Dodoi.
Inițial bocancii mascaților SAS au fost ridicați din fișetele respectivilor de la serviciu ca mijloace de probă. Asta deoarece se menționase că mascații l-ar fi lovit pe Constantin Dodoi cu bocancii.
În final s-a dovedit că aceste încălțări nu au fost utilizate în comiterea faptelor pentru care respectivii au fost trimiși în judecată. Se mai spunea și că victima a fost lovit cu tonfa, un baston telescopic flexibil, însă mascații nu au în dotare acest accesoriu.
Un singur mascat se mai află în arest
Între timp în spatele gratiilor se mai află un singur angajat al SAS, care a contestat măsura. El se află în arest preventiv la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.
În schimb, situația colegilor săi este diferită, unul dintre ei a fost pus sub control judiciar, iar ceilalți trei sunt în arest la domiciliu.
Incidentul a avut loc pe 20 mai, în orașul Novaci. Constantin Dodoi a ignorat semnalele polițiștilor, a continuat să conducă și a lovit un agent care încerca să-l oprească. La scurt timp, a fost prins și bătut cu sălbăticie de patru agenți de poliție.
Tatăl victimei a declarat imediat după incident că fiul său i-a spus că a fost bătut în sediul Poliției Novaci, chiar de șeful instituției.