Şi preţul mediu al chiriei în cazul apartamentelor cu 2 camere este într-o uşoară creştere în ultimele douăsprezece luni, ajungând la 389 de euro, în timp ce singurele care se află în regres sunt garsonierele, cu un preţ mediu în martie de 245 de euro. Explicaţia constă în creşterea numărului de oferte de vânzare de pe piaţă în dauna celor de închiriere. Acest lucru a condus la micşorarea şi imposibilitatea ofertei de a face faţă cererii, efectul fiind de majorare a preţurilor.
Făţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, preţul mediu al chiriei apartamentelor cu 4 camere s-a mărit cu 8%, cea mai mare creştere dintre toate tipurile de locuinţe, conform unei analize Imobiliare.NET, care a luat în calcul preţul mediu de închiriere al locuinţelor din Bucureşti în luna martie. Şi apartamentele cu 3 camere au făcut un salt important în ultimele douăsprezece luni, preţul mediu de închiriere al acestora mărindu-se cu 5%. În cazul apartamentelor cu 2 camere şi al garsonierelor, preţul mediu de închiriere a rămas destul de constant în ultimele douăsprezece luni, primele înregistrând o creştere de 1,2%, în timp ce garsonierele sunt singurele care au avut un uşor regres, de sub 1%.
Un calcul matematic simplu ne arată că în luna martie, preţul plătit pentru închirierea unui apartament cu 4 camere din Bucureşti este în medie cu 60 de euro mai mare decât în urmă cu o lună şi cu 79 de euro mai mare decât în urmă cu douăsprezece luni. Exceptând sezonul de toamnă, atunci când piaţa chiriilor devine efervescentă datorită studenţilor care sunt în căutare de locuinţe, cea mai dinamică perioadă pentru chirii este primăvara, atunci când este momentul prielnic pentru schimbarea locuinţei sau începerea proceselor de reamenajare a locuinţei, activităţi amânate de obicei până după trecerea anotimpului rece.