Circa 155 de voluntari din această comunitate italiană s-au mobilizat timp de 14 ore pe patinoarul oraşului pentru a realiza desertul uriaş, pe care publicul a putut să îl şi deguste. Cu o înălţime de 8 centimetri, prăjitura a ocupat o suprafaţă refrigerată de 50 metri pătraţi.
Pentru confecţionarea ei a fost nevoie de 799 kilograme de mascarpone, 6.400 ouă, 350 litri de smântână, 189 kilograme de zahăr, 300 litri de cafea, 35 kilograme de cacao, 66 litri de lichior şi 64.000 de pişcoturi.
După un control al măsurilor de igienă, recordul a fost omologat sâmbătă, pentru a fi înscris în Guiness Book. Precedentul record fusese stabilit de cofetarii din Lyon în octombrie 2009, cu un tiramisu de 1.075 kilograme. În 2007, aceeaşi comunitate italiană din Porrentruy confecţionase un tiramisu de 782 kilograme.
Foto Simbol / Northfoto