După ce au urmat procesiunea condusă de Înaltpreasfințitul Teofan, mitropolit al Moldovei și Bucovinei, oamenii s-au așezat la rând să se închine la moaștele Sfintei Parascheva și ale Sfântului Pantelimon.

La ora 21.00, conform unei actualizări live publicate pe site-ul doxologia.ro, dar și a mărturiilor pelerinilor, rândul trecea de al 100-lea stâlp.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Acesta este un record al organizatorilor, de când se folosește acest sistem de a ține evidența. Este vorba de un rând de peste 5 kilometri, la care sunt așezați la momentul redactării știrii aproximativ 40.000 de oameni. Aceștia vor aștepta până la 20 de ore ca să se închine, în contextul în care în cursul nopții trecute, când au fost 18.000 de persoane la rând, timpul de așteptare a fost de peste opt ore.

În anii precedenți, nu au fost estimări de mai mult de 25.000 de oameni care să participe la Calea Sfinților, iar rândul de pelerini nu a depășit în niciun an stâlpii 70-80, acum fiind la 100.

Organizatorii estimează însă vârful pelerinajului ca fiind în noaptea de duminică spre luni, 13 spre 14 octombrie, când se așteaptă, dacă condițiile atmosferice vor fi bune, să fie peste 50.000 de persoane la rând.

Urmărește-ne pe Google News