Pentru noi, este o „alertă roşie – este clar că temperaturile cresc… dincolo de ceea ce ne-am dori (…) şi asta pentru că măsurile luate nu sunt suficiente”, a declarat Celeste Saulo, directoarea OMM, în timpul unui forum regional privind clima, care include serviciile meteorologice locale din Singapore.

„Pragurile sunt depăşite în mod constant, însă trebuie să acţionăm”, a mai spus Saulo, adăugând că deşi „suntem, cu siguranţă, îngrijoraţi, nu suntem paralizaţi. Aceasta înseamnă că este nevoie de mai multe acţiuni”.

Totodată, aceasta a cerut o monitorizare mai bună și mai mult sprijin pentru agențiile meteorologice, subliniind că sunt necesare mai multe resurse.

Deși deocamdată nu este cunoscută valoarea exactă a temperaturii medii la nivel mondial pentru august 2024, specialiștii de la Copernicus au stabilit că aceasta va depăși recordul de 16,82 grade Celsius din august 2023.

De asemenea, date ale unor organisme meteorologice locale arată că Australia, Japonia, unele provincii din China şi Svalbard, un arhipelag norvegian din Arctica, au înregistrat cea mai caldă lună august.

De altfel, luna august a acestui an a continuat seria aproape neîntreruptă de 15 luni cu temperaturi medii care au atins maxime istorice la nivel global.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News