Dan Voiculescu a fost condamnat, în august 2014, la zece ani de închisoare pentru spălare de bani. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au susținut că privatizarea ICA a fost făcută în folosul lui Voiculescu, fiind realizată prin subevaluarea bunurilor institutului cu peste 7,7 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Până în martie 2021, la aproape șapte ani de la sentință, statul recuperase 8,4 milioane de euro din prejudiciu, conform unui răspuns al ANAF trimis la solicitarea Economedia. De asemenea, statul a recuperat alte 10 milioane de euro din produsul infracțiunii, adică profitul făcut din banii obținuți fraudulos.

Patru imobile au fost confiscate de la fondatorul Antena Group: fostul sediu al Antenelor din Șoseaua București-Ploiești, turnul Grivco, un teren din strada Gârlei 1B și fostul sediu ICA din strada Gârlei 1D. Ele nu au fost valorificate în totalitate din cauza litigiilor deschise de Dan Voiculescu. Fostul șediu al ICA a fost vândut în august 2019 Antenei Group, pentru 10 milioane de euro.

La începutul acestui an, Tribunalul București a admis în principiu cererea de revizuire a verdictului final de condamnare din dosarul lui Dan Voiculescu, formulată de fostul director al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) Jean Cătălin Sandu, notează G4 Media.

Dan Voiculescu a ieșit din detenție în iulie 2017, la trei ani de la condamnare, pentru că avea peste 60 de ani și a executat o treime din pedeapsă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News