„Acest articol lipsit de gust și înșelător nu ar fi trebuit să apară niciodată. Nu corespunde în niciun caz standardelor de jurnalism pe care noi și cititorii noștri le așteptăm”, a transmis Bianca Pohlmann, director general al revistelor FUNKE.
În consecință, Anne Hoffmann, redactorul-șef „die aktuelle”, care ocupa această poziție de 14 ani, a fost eliberat din funcție vineri, 21 aprilie.
Miercuri, revista săptămânală, care a fost tipărită pentru prima oară în 1979 și care este specializată în ştiri despre vedete, a publicat „interviul” şi a dezvăluit, abia la final, că acesta a fost generat de inteligenţa artificială.
Titlul de primă pagină a fost „Michael Schumacher: Primul interviu!”. Cu un subtitlul în care se preciza că „sună înșelător de real”.
Articolul includea citate atribuite lui Schumacher care se refereau la viaţa sa de familie după accident şi starea sa de sănătate.
În interior, revista a explicat, într-o notă de final, că interviul cu Schumacher a provenit de la un site web „care are de-a face cu inteligența artificială”. Pe scurt: totul era fictiv.
După apariția „interviului”, familia Schumacher anunțase depune plângere împotriva revistei germane.
Familia apără intimitatea fostului campion F1 de 54 de ani, care nu a mai fost văzut în public de la accidentul său de schi, din 2013.
Familia a comentat ultima dată situația într-un documentar difuzat de Netflix, în 2021.
Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1, cu şapte coroane, la egalitate cu Lewis Hamilton.
Germanul s-a trezit din comă la şase luni după accident. De la clinica unde era internat a fost transferat la un centru de reabilitare din Lausanne (Elveţia) şi de acolo la cabana familiei din Gland, amenajată pentru a-i oferi îngrijirile de care are nevoie.
Foto: EPA