Vechiul Spital Municipal din Fălticeni, inaugurat la 1860, a fost închis la începutul lunii aprilie, după ce acolo au fost depistate 115 cazuri de infecții cu coronavirus, toți din rândul personalului medical. Surprinzător însă, nu a fost semnalat nici un caz în rândul celor aproximativ 120 de pacienți internați în acel moment. Toți aceștia au fost la acel moment trimiși acasă sau mutați la spitalele din Suceava sau Rădăuți.
Între timp, spitalul a fost dezinfectat, iar cadrele medicale se vor întoarce la muncă. Dintre cei depistați pozitiv, unii au fost internați, alții au fost la izolare, acasă, iar acum, 102 dintre ei au repetat de câte două ori testul și au primit răspuns negativ.
“Infecția a provenit de la spitalul din Suceava”
Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, explică tot ce s-a întâmplat: “Am avut cazuri doar în rândul personalului medical fiindcă două dintre doctorițe făceau gărzi la UPU și la Spitalul Județean Suceava. Ambele au fost depistate pozitiv. Așa s-a împrăștiat și la noi”.
Acum, aproape toată lumea e bine, inclusiv cele două doamne doctor. Instalăm un cort pentru triaj, în curtea spitalului, la intrare, iar joi îl vom deschide.
Cătălin Coman, primar Fălticeni:
Astfel, vor reapărea în sistem 110 paturi disponibile pentru diverse cazuri non-COVID. În paralel, sunt așteptate să sosească primele TIR-uri cu aparatură medicală pentru a putea fi inaugurat și noul Spital Municipal din oraș, care zace nefolosit de mult timp, deși are o capacitate maximă de 400 de paturi.
Deocamdată, Ministerul Sănătății a deblocat doar 4,35 milioane lei din cei 23,8 milioane lei aprobați inițial pentru echiparea acestuia cu aparatura medicală necesară.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro