Sunt 80 de secţii de votare în municipiul Buzău și două în comuna Ţinteşti. Ele au fost deschise duminică dimineaţă, de la ora 7:00.

Cel care a inițiat referendumul este primarul Buzăului, Constantin Toma, iar buzoienii care se vor prezenta la referendum trebuie să spună dacă sunt de acord cu unirea municipiului cu localitatea Țintești, ceea ce ar duce la o dublare a suprafeței orașului.

„Pentru ca România să se dezvolte în ritm accelerat, are nevoie de o nouă reformă administrativă, ultima fiind realizată în 1968. Deși legislația în vigoare este puțin favorabilă unei asemenea reforme, iată că Buzăul și Ținteștiul au șansa unei premiere naționale, primul pasul spre începutul reformei administrative în țara noastră”, este îndemnul pe care primarul l-a adresat locuitorilor din Buzău”, a transmis edilul, potrivit Digi24.

Cum arată buletinul de vot

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Buzoienii vor pune ștampila pe „Da” sau „Nu” la secția de votare obișnuită, acolo unde și-au exercitata acest drept și la alegerile precedente.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a mers duminică la secţia de votare la care este arondat şi a votat la referendumul propus de primarul social-democrat Constantin Toma.

„Astăzi am votat pentru un Buzău mare și dezvoltat! Este timpul să facem cea mai ambițioasă reformă administrativă din ultima jumătate de secol!Buzoieni, haideți la vot! Să facem Buzăul mare!”, a scris Marcel Ciolacu, duminică, pe Facebook.

„Referendumul local din Municipiul Buzău este organizat în vederea consultării cetăţenilor pentru modificarea hotarelor unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Buzău şi unităţii administrativ-teritoriale comuna Ţinteşti, în sensul unirii celor două entităţi administrative, iar cel din comuna Ţinteşti în vederea consultării cetăţenilor pentru modificarea hotarelor unităţii administrativ-teritoriale comuna Ţinteşti şi unităţii administrativ-teritoriale Municipiul Buzău, în sensul unirii celor două entităţi administrative”, a transmis Autoritatea Electorală Permanentă.

Conform legii, referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Rezultatul referendumului este validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

Urmărește-ne pe Google News