Vera Tanîș este revoltată că „ucrainenele care au fugit de război sunt batjocorite”. Autoarea ucraineană subliniază că „serialul distorsionează realitatea și ignoră provocările reale cu care se confruntă refugiații ucraineni, în special femeile care încearcă să-și întrețină familiile și să păstreze demnitatea națiunii lor”.

„Femeile ucrainene au fost puse la același nivel cu reprezentanții mafiei și ai altor elemente criminale”, a insistat scriitorea.

Într-un apel adresat Ambasadei Ucrainei, către autoritatea de reglementare a televiziunii turce și către producătorii serialului, Tanîș a cerut „să se oprească difuzarea sau să corecteze acest conținut“. De asemenea, activista a cerut producătorilor „să își ceară scuze în mod public și să susțină protecția drepturilor și demnității femeilor ucrainene”.

Deha este un serial de televiziune regizat de Umut Aral și scris de Damla Serim, difuzat începând cu 22 septembrie 2024 la postul Show TV.

Potrivit Haberturk, „Deha” aduce pe ecrane „o poveste profundă în care fiecare își va întâlni chipul pe care nu îl cunoaște, în povestea de răzbunare care începe cu confruntarea dintre tată și fiu, dintre care unul este un geniu în bunătate și altul în rău”.

Devran a fost părăsit de tatăl său când era copil și a crescut într-unul dintre cartierele sărace din Istanbul cu mama, bunica și cei patru frați. Viața sa a fost modelată de descoperirea că era un geniu la o vârstă fragedă. iar apoi tatăl său l-a abandonat.

Producătorul Ay Yapım a semnalat că „serialul ține publicul lipit de ecran atât cu distribuția sa, cât și cu scenariul captivant”.

 
 

Urmărește-ne pe Google News