„Sprijinim persoanele cu dizabilităţi cu un nou mod de acordare a dreptului la transport interurban gratuit. Scopul este de a limita refuzul furnizorilor serviciului de transport. Refuzul de a transporta persoane cu handicap devine contravenţie şi propunem amenzi dure ca să descurajăm acest fenomen”, a spus Ciolacu la începutul ședinței de Guvern.

Noua lege reglementează dreptul la transport interurban gratuit pentru persoanele cu handicap, scopul fiind eliminarea refuzurilor.

„Conform noii reglementări, operatorii de transport sunt obligați să accepte biletele de călătorie gratuite, indiferent de județul care le-a emis, și să le deconteze la DGASPC-ul din județul unde începe călătoria sau la orice alt DGASPC cu care operatorul are o convenție pe ruta respectivă. Modalitatea de decontare și transferurile financiare vor fi stabilite printr-un ordin al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități”, a transmis Executivul.

Concret, refuzul de a oferi transport gratuit persoanelor cu handicap va fi considerat contravenție și se va sancționa cu amendă între 10 și 20 de puncte, pentru a asigura respectarea drepturilor și accesul la transport interurban gratuit acestor categorii de persoane.

Urmărește-ne pe Google News