Moartea „Regelui drogurilor din Balcani” este un nou episod al confruntărilor violente dintre clanurile mafiote. 60 de oameni au murit în ultimii ani.
Potrivit ziarului sârbesc Kurir, mașina în care se afla Vukotici a fost urmărită de o motocicletă, iar trăgătorul, care stătea în spate, a deschis focul și a tras de cinci ori în liderul mafiot. El a fost ucis în fața soției sale însărcinate și a copilului lor, care au scăpat nevătămați.
Asasinul nu a fost prins.
Vukotici fugise în Turcia, după ce poliția și parchetele din Serbia și din Muntenegru i-au destrămat clanul și numeroși interlopi au fost arestați.
A oferit 4 milioane de euro pentru uciderea șefilor unui clan rival
El a fost acuzat că a incitat la uciderea rivalilor săi, liderii clanului Kavaci, Radoj Zvicer și Slobodan Kašćelan, și că a oferit peste patru milioane de euro pentru lichidarea acestora.
În 2018, Vukotici a fost arestat în Turcia și extrădat în Serbia, unde Înalta Curte de la Belgrad l-a condamnat la 15 luni de închisoare pentru folosirea unui pașaport macedonean fals. În februarie 2020, a fost extrădat în Muntenegru, unde a fost acuzat de tentativă de ucidere a membrilor bandei Kavaci. Dar în iulie a acelui an, Curtea Superioară din Podgorica a renunțat la acuzațiile și a fost eliberat.
Presa a relatat că membrii unei bande rivale au încercat să-l omoare pe Vukotici în timp ce acesta se afla în închisoare în Muntenegru, după extrădarea din Serbia.
Una dintre victimele războiului bandelor a fost chiar tatăl lui Vukotici, Veselin, care a fost ucis în Kotor în martie 2019.
Odată cu asasinarea sa, clanul Skaljar, grup criminal implicat în contrabanda internațională de droguri și numeroase alte crime, a fost decapitat. Fostul lider al grupării, Igor Dedovici, nașul lui Vukotici, a fost ucis în 2020 la Atena, Grecia.
Lupta pentru supremație pe o piață neagră de 5,7 miliarde de euro pe an
Clanurile Škaljar și Kavaci provin din Kotor, pe coasta Adriaticii. Inițial, membrii lor introduceau împreună cocaină din America de Sud, dar s-au despărțit, în 2014, după ce 300 de kilograme de cocaină au dispărut dintr-un apartament din Valencia, Spania.
Conflictul care a urmat a „rupt” lumea interlopă criminală din Balcani, determinând alte grupuri criminale, și chiar unii polițiști și politicieni, să-și aleagă partea.
Conflictul a luat viețile a cel puțin 60 oameni în țările din fosta Iugoslavie și nu numai, în timp ce bandele luptă în continuare pentru a controla rutele de contrabandă de cocaină pentru Europa, în valoare de 5,7 miliarde de euro pe an.
Foto: captură Instagram
Jumbo • 13.09.2022, 13:56
Drogații și traficanții de droguri nu trebuie plimbați prin tribunale, judecați, condamnați, pușcărie pe banii noștri. Nu frate, prinși și ***
Acest comentariu a fost moderat pentru: incitare la violență.