Regina, care şi-a păstrat titlul şi după abdicare la începutul acestui an, a căzut miercuri seara la Castelul Fredensborg, la nord de Copenhaga, relatează Agerpres.

Suverana este în stare bună, dar va rămâne la Spitalul Universitar din Copenhaga pentru monitorizare, a precizat purtătoarea de cuvânt. În aceste condiții, participarea reginei Margrethe a II-a la un eveniment de vineri a fost anulată.

La începutul anului, regina i-a cedat tronul fiului cel mare, acum regele Frederik al-X-lea, 56 de ani, după 52 de ani la conducerea regatului Danemarcei. Ea şi-a explicat abdicarea afirmând că este îngrijorată pentru sănătatea ei.

În 2023, Margrethe a suferit o intervenţie chirurgicală majoră la spate. Regina foloseşte de atunci un baston la apariţiile publice. 

Încoronată în 1972, Regina Margrethe a II-a a Danemarcei și-a anunțat în mod neașteptat abdicarea într-un discurs televizat de Anul Nou, pe 31 decembrie 2023, iar abdicarea a devenit efectivă pe 14 ianuarie 2024. Regina a domnit 52 de ani și a fost urmată la tron de fiul ei cel mare, prințul moștenitor Frederik, care a devenit regele Frederik al X-lea.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News