Conducerea Regionalei CF Braşov a decis retragerea echipamentului uzat şi acţionarea în instanţă a firmei care a făcut livrarea de marfă neconformă. Doar o parte dintre salopete erau conform cu mostra primită, restul de echipament fiind second-hand şi cu inscripţia „Mercedes Benz“ ascunsă sub o bandă de material textil.
Sindicatul CTF (Centralizare Telecomenzi Feroviare) Braşov a postat fotografii şi un comunicat pe site-ul propriu, în care îşi exprimă nemulţumirea cu privire la achiziţia făcută.
„Mercedes Benz achiziţionează Regionala CF Braşov. Aș fi vrut ca titlul să reprezinte realitatea. O realitate în care AM FI AVUT ECHIPAMENT DE PROTECŢIE, o realitate în care am fi avut echipament de protecţie DE CALITATE. Nu avem nici una, nici alta. E doar haz de necaz. Din păcate, echipamentul de protecţie achiziţionat la Sucursala RCF Braşov reprezintă percepția celor din afară asupra sistemului feroviar sau gradul de degradare la care a ajuns calea ferată, mai exact salariatul feroviar. (…) Regionala CF Brașov achiziționează echipament de protecție costum de salopetă. Bucurie, urale, ce să mai … ca la gară! Vine mostra! E ok. Mostra e superbă, însă echipamentul primit este… MERCEDES BENZ!!! Totul ar fi fost superb dacă echipamentul primit nu ar fi prezentat urme de uzură şi /sau inscripţia Mercedes Benz. Pe faţă inscripţia Mercedes Benz este acoperită cu o bandă colorată pentru a masca natura second a echipamentului”, au precizat sindicaliştii, care au postat fotografii atât cu mostra, cât şi cu marfa second-hand primită.
Sindicaliştii mai precizează că echipamentul a fost primit prin curier rapid, fără documente însoţitoare (certificat de conformitate / calitate, certificat de garanţie).
„Deşi contactată pentru schimbarea echipamentului primit în 29.12.2017, firma SC Hydro Energo Invest SRL nu a dat încă semne de viaţă. Contactaţi de reprezentanţii Secţiei L4 Sibiu au promis ca vor schimba echipamentul. A trecut o săptămână şi… nimic. Ţinând cont de condiţiile de muncă de la CFR SA lucrătorii au nevoie de echipament de protecţie. Echipament de protecţie de calitate nu cârpe, nu bocanci care iau apă şi se dezlipeşte talpa. BANII RECEPŢIONAŢI, MARFA LIVRATĂ. Cine răspunde? Este vina firmei, este vina regionalei? Nu ne interesează. Oamenii au nevoie de echipament de protecţie de calitate, nu de justificări şi ascunzişuri după contracte prost gândite… să nu zicem altfel“, se mai precizează în anunţul sindicaliştilor.
Ei mai notează că în târgurile de vechituri, un echipament de protecţie asemănător poate fi achiziţionat la preţuri între 5 şi 10 lei.
Citește și: VIDEO EXCLUSIV/Asta e LIBERTATEA. Un gest mic, pentru o rușine mare. Scrisoare către Ţara Soarelui Răsare
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro