„Omul bionic” din Toronto, care și-a pierdut vederea când avea 9 ani, după ce a manipulat greșit un pistol, și-a înlocuit globul ocular de sticlă cu o cameră video.

  • Spence, care se autointitulează „Eyeborg”, este subiectul unui episod dintr-un nou serial Showtime numit Dark Net.

Spence spune că miniaturala cameră oculară îi oferă posibilitatea de a face interviuri fără „intruziunea” lentilelor voluminoase sau a echipelor de filmare.

Ca orice tehnologie care folosește camera ascunsă, se ridică întrebări etice cu privire la intimitate, sigurantă și ideea inconfortabilă a capacității de a înregistra pe oricine din raza lui vizuală.

Cele două reacții sunt „Uau, este atât de tare” și, după câteva momente de reflecție, „dar este atât de înfiorător”.

Camera oculară arată la fel ca o proteză obișnuită, singura diferență fiind că este echipată cu un transmițător de radiofrecvență.

„Ochiul” conține o cameră video fără fir care funcționează cu o baterie mică de trei volți.

Camera nu este conectată la nervul optic, așa că Spence nu poate vedea prin ea.

În schimb, ceea ce poate vedea „ochiul” este difuzat pe un monitor portabil. Camera poate fi pornită și oprită cu o singură atingere.

„Ochiul” transmite imagini pe un monitor portabil printr-un transmițător wireless

Singura problemă? Când camera oculară este folosită pentru perioade mai lungi, tinde să se supraîncălzească, ceea ce înseamnă că Spence o poate ține doar aproximativ trei minute înainte de a fi nevoit să o scoată.

El speră că, în viitorul „nu prea îndepărtat”, camera oculară realizată cu ajutorul lui Steve Mann, profesor la Massachusetts Institute of Technology, va putea filma ore în șir.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News