Și la PSD, contestatarii lui Dragnea, au fost înlăturați din funcții, la început de sesiune. Niculae Bădălău a pierdut postul din conducerea Senatului, el urmând să fie înlocuit cu Adrian Țuțuianu. Nu este prima victimă a luptei din interiorul PSD, după criza declanșată de fostul premier Mihai Tudose. Și Ecaterina Andronescu a pierdut șefia Comisiei de învățământ din Senat, iar în locul ei va veni fostul ministru al Educației, Liviu Pop.

Daniel Zamfir nu va mai conduce comisia economică din Senat. În urma deciziei conducerii PNL, el a fost înlocuit cu senatorul Florin Cîțu.

În urmă cu o zi, Daniel Zamfir lansa un atac dur la adresa lui Ludovic Orban: ”Ludovice, Ludovice…Nu te lași de metehnele care te-au „consacrat” în PNL…”, a scris miercuri, pe pagina de Facebook, senatorul PNL, care îl acuză pe liderul liberalilor că ”înroșește telefoanele pentru a le cere colegilor să îl schimbe din comisia economică”. ”Tu n-ai să înțelegi niciodată că PNL are mare nevoie de un președinte cu demnitate și puțintel curaj, măcar! Lașitatea e cea mai urâtă trăsătură de caracter in politica…”, îi transmite Zamfir șefului său de partid.

Și prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a fost realeasă, joi, lider al grupului liberal de la Camera Deputaţilor. Apropiată a lui Ludovic Orban, aceasta s-a impus în fața colegei sale, Adriana Săftoiu.

În şedinţa grupului deputaţilor liberali, Turcan a obţinut 43 de voturi favorabile, în timp ce contracandidata sa a primit 12 voturi.

„Discuţiile s-au derulat într-un spirit de competiţie specific liberal, în care ne-am spus ce putem face mai bine pentru partid şi eu mă bucur că această competiţie a scos în prim plan idei pentru îmbunătăţirea activităţii grupului naţional liberal. Eu însămi cred că grupul de la Camera Deputaţilor trebuie să fie cel mai important motor de acţiune politică pentru acţiunea PNL”, a afirmat Raluca Turcan, după şedinţa deputaţilor liberali.

Senatul şi Camera Deputaţilor își reiau, joi, lucrările, în prima sesiune ordinară a anului 2018 şi a treia a legislaturii care și-a început mandatul în urma alegerilor din decembrie 2016.

Parlamentarii revin la muncă, după vancanța de iarnă, și își propun să adopte mai multe proiecte de lege importante, precum Codul Administrativ, înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare, legea pensiilor, dar și să modifice legile justiției în acord cu decizia CCR, care a respins, recent, două din proiectele adoptate pe repede-înainte, la sfârșitul anului trecut.

Citește și: ANALIZĂ / Locuințele se scumpesc tot mai mult. Ne ducem către o bulă imobiliară, pe care experții încă o neagă

Urmărește-ne pe Google News