A fost preşedinte al Camerei Deputaţilor între 1996-2000
După eliberarea din închisoare, a lucrat ca inginer la întreprinderea Ascensorul Bucureşti, până în 1980, după care s-a pensionat. În 1990 avea să facă parte din echipa lui Corneliu Coposu, care a reînfiinţat PNŢ-CD. În 1996, după moartea lui Coposu, devine preşedinte al partidului şi al CDR. Între 1996-2000, a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor.
S-au certat la priveghiul politicianului
Scandal la căpătâiul seniorului ţărănist Ion Diaconescu, care a murit marţi seară, la vârsta de 94 de ani, trupul său fiind depus la sediul central al PNŢ-CD din Capitală. Grupările ţărăniste şi-au adus acuze şi spun că lupta ar trebui să se dea cu partidul aflat la guvernare şi nu între ei. “Ştiu ce scoţi pe gură. Sunteţi urmaşul de drept dumneavoastră. Luptaţi-vă cu Băsescu, nu cu Pavelescu. Cine e Pavelescu?”, i-a spus un bărbat lui Victor Ciorbea, unul dintre cei trei preşedinţi ai PNŢ-CD.
Atât Victor Ciorbea, cât şi Aurelian Pavelescu îşi dispută, alături de Mihai Marinescu, nepotul lui Ion Diaconescu, şefia partidului, care este practic rupt în trei facţiuni, fiecare revendicându- se ca fiind cea adevărată. Trupul neînsufleţit al lui Ion Diaconescu va fi înhumat la Cimitirul Bellu din Capitală.
Localnicii din satul lui natal, Boteşti, Argeş, au tras clopotele pentru a-i cinsti memoria
Comuna argeşeană Boteşti este locul unde politicianul Ion Diaconescu a copilărit şi unde toţi oamenii îl îndrăgeau. Vestea morţii sale i-a îndurerat pe oamenii care îşi amintesc cu drag de ţărănist. “Dacă nu era el, acum nu aveam biserică în sat, a donat o sumă mare de bani pentru ridicarea ei. Era un om foarte bun, ne saluta cu pălăria, stătea de vorbă cu noi”, îşi aminteşte Ioana, o vecină de-a fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor. În cinstea memoriei sale, sătenii au tras ieri de mai multe ori clopotele bisericii. (Valentin David)
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro