Avocatul Amit Soussana se afla în concediu medical la domiciliul ei din Kibbutz Kfar Aza în dimineața zilei de 7 octombrie 2023, când oameni înarmați ai Hamas au năvălit în casa ei și au răpit-o.

Deși a încercat să opună rezistență, lovind teroriștii cu pumnii și picioarele, bărbații au reușit să o ia ostatică.

Deși a fost eliberată aproximativ 55 de zile mai târziu, împreună cu alți ostatici, inclusiv franco-israelianul Mia Schem, Amit Soussana s-a ales cu traume pe viață, trăind un calvar ce cu greu poate fi redat.

În cursul zilei de miercuri, victima teroriștilor Hamas a adresat un apel emoționant la Consiliul de Securitate al ONU. Vizibil emoționată și cu imaginile coșmarului încă vii în cap, Amit Soussana a povestit o parte din calvarul pe care l-a trăit în Fâșia Gaza.

Amit Soussana a fost violată, spânzurată cu capul în jos și bătută

„Eram singură, legată de glezne cu un lanț de metal, incapabilă să mă mișc și forțată să cerșesc să merg la baie”, a spus ea.

„Am fost agresată sexual de teroristul Hamas care m-a păzit. M-a forțat să intru sub duș, urmărindu-mă îndeaproape cu arma îndreptată spre mine. Respirația lui grea și privirea lui prădătoare erau terifiante… Eram neputincioasă, nu puteam opri ce trăiam.

„Nu aveam pe nimeni care să mă consoleze și a trebuit să mă „comport” pentru bărbatul care tocmai mă călcase în picioare în cel mai înfiorător mod”.

Mărturia Sousannei a continuat: „Câteva zile mai târziu, am fost mutată într-o nouă locație, supravegheată de alți teroriști Hamas… În acest nou loc, am fost torturată, spânzurată cu capul în jos, bătută și umilită. În fiecare moment, mă temeam pentru viața mea”.

Amit Soussana a făcut un apel către ONU și întreaga lume pentru ca ostaticii să fie eliberați, iar războaiele din Gaza și Liban să înceteze.

„Acționați imediat pentru a asigura eliberarea celor încă în captivitate. Fiecare zi care trece le provoacă daune psihologice suplimentare și le pune viața în pericol. Acționați înainte să fie prea târziu.

Vă implor să nu închideți ochii la ororile care le sunt provocate civililor nevinovați”, a spus ea.

„Este responsabilitatea dumneavoastră să protejați drepturile omului, să luptați împotriva terorismului și să aduceți făptașii în fața justiției… Asigurați libertatea ostaticilor și asigurați-vă că nimeni altcineva nu suportă o asemenea soartă”.

Urmărește-ne pe Google News